Category Archives: Investitii

Cooperare economică și comercială China-România

Excelența sa HAN CHUNLIN, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov și ai Camerei de Comerț și Industrie Brașov au efectuat o vizită de lucru în Parcul industrial ELECTROPRECIZIA, în data de 01.08.2023.
În cadrul vizitei, s-a trecut în revistă prietenia tradițională dintre China și România, menționându-se, că în viitor dezvoltarea durabilă și stabilă a economiei Chinei va aduce cu siguranță un spațiu mai larg pentru cooperarea economică și comercială China-România.
În cadrul întâlnirii s-au prezentat domeniile care prezintă oportunități și disponibilități de colaborare din partea ELECTROPRECIZIA.
S-a pus accent pe dezvoltarea și eficientizarea business-urilor din holding: producția de motoare electrice, injecție mase plastice și aliaje de aluminiu, respectiv fabricarea de scule. S-au discutat aspecte legate de modernizarea infrastructurii energetice și a producției de energie regenerabilă, dar și oportunitățile pe care le oferă extinderea parcului industrial ELECTROPRECIZIA.
”Au fost identificate perspective cu potențial de cooperare în domeniile economiei și comerțului, iar Domnul Ambasador și-a arătat disponibilitatea să continue identificarea perspectivelor de colaborare din domeniul afacerilor prezentate și de a promova încheierea unor parteneriate de colaborare între oamenii de afaceri, investitorii chinezi și firmele care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Electroprecizia”, a declarat Adrian Secelean, Președintele Consiliului de Administrație și CEO Electroprecizia

Electroprecizia SA – producător de energie electrică din surse regenerabile

Electroprecizia S.A., dorește să îmbunătățească eficiența energetică pentru companiile membre și caută soluții să optimizeze consumul de energie și costurile aferente, precum și reducerea amprentei anuale de carbon.

Creșterea eficienței energetice prin investiții în tehnologii pentru producerea energiei din surse regenerabile este esențială pentru grupul Electroprecizia. În acest sens compania a implementat în perioada martie 2021 – septembrie 2022 proiectul “Centrală fotovoltaică pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile” finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul “Programului de Energie din România” program de finanțare pentru energie regenerabilă, eficiență energetică, securitate energetică.

Cheltuielile eligibile au fost în valoare de 698.000 EURO, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 349.000 EURO, valoarea co-finanţării nerambursabile fiind de 50%.

Partenerul nostru în acest demers a fost S Fise Electrica Serv.

Grupul Electrica a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile și are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi.

„Ne dorim un control eficient al consumului de energie anual prin implementarea de soluții inteligente de monitorizare și optimizare a acestuia. Este esential sa devenim o companie sustenabilă, care își va reduce cheltuielile de energie semnificativ, în paralel cu diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar soluția propusă de către S Fise Electrica Serv este una potrivită nevoilor noastre.” a afirmat Adrian Secelean, CEO – Electroprecizia SA

Sistemul fotovoltaic implementat în Parcul Industrial Electroprecizia are în componența sa:
• 2288 panouri fotovoltaice cu o putere de 530Wp fiecare
• 144 celule monocristaline P-type Longhi Solar Technology (eficiență energetică 21.5%)
• 10 invertoare de putere unidirecționale trifazate Huawei Technologies (putere maximă tensiune continuă 112.2 kWcc)
• structură de montaj K2 Systems GmbH
• ansamblu complet de cabluri electrice, instalație de legare la pământ, instalație electrică de curenți slabi, instalație de protecție împotriva supratensiunilor și ansamblu complet de dotări NPM și PSI
• sistem de monitorizare în timp real

Sistemul instalat pe clădirea din Parcul Industrial Electroprecizia are o capacitate instalată de 960 kW și va contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 391.5 tone/an. Sistemul a fost conceput pentru autoconsum și în momentul de față acopera 30% din necesarul de energie al grupului.

Echipamentele și tehnologiile utilizate în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu tradiție pe piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

______________________________________________________________________
Electroprecizia este mai mult decât o companie, este inima comunității sale și o poveste de succes de peste 85 de ani. Fiecare etapă istorică a avut provocările sale, dar compania a continuat să trăiască și să se reinventeze. „Ducem tradiția mai departe, din 1936” este mai mult decât un slogan pentru noi și ne impune un comportament etic, onest și corect, incoruptibil, cu acțiuni onorabile consecvente, măsurabile și care concură la îndeplinirea cu success a obiectivelor.

S FISE ELECTRICA SERV instalează 2.288 de panouri fotovoltaice pentru Electroprecizia SA

Electroprecizia impreuna cu S FISE Electrica Serv anunță demararea proiectului de construcție la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice, având o capacitate instalată de 960 kW și o producție medie anuală de energie electrică estimată la 1279 MWh. Electrica Serv –S.A., parte a Grupului Electrica, este unul dintre cei mai performanti prestatori de servicii energetice din România.

Grupul Electrica a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp. În prezent, compania are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi.

În acest moment, proiectul se află în curs de implementare, urmând să fie finalizat la sfarsitul lunii august 2022.

Proiectul “Photovoltaic plant for production of electricity from renewable energy sources” este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul “Programului de Energie din România” program de finanţare pentru energie regenerabilă, eficiență energetică, securitate energetică.

Informaţii detaliate legate de programul de finanţare:

www.eeagrants.org, www.norwaygrants.org

Dezvoltare sustenabila prin proiecte de energie verde

Electroprecizia SA implementeaza proiectul “Centrala fotovoltaica pentru producerea de energie electrica din surse regenerabile” finantat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin mecanismele financiare SEE si Norvegian 2014-2021, in cadrul “Programului de Energie din Romania” program de finantare pentru energie regenerabila, eficienta energetica, securitate energetica.

“Investiția este parte integrantă a programului nostru de dezvoltare durabila si de crestere a competitivitatii si aduce reale beneficii atat pentru mediu cat si pentru business” a afirmat Adrian Secelean, CEO – Electroprecizia SA

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

  • valorificarea resurselor solare din zona pentru producerea de energie electrica verde;
  • protectia mediului;
  • reducere anuală estimată a emisiilor de CO2 de aproximativ 391.5 tone;
  • reducerea pe termen lung a costurilor operationale cu energia electrica.

Scopul proiectului este implementarea unui sistem fotovoltaic pentru productia de energie electrica din surse regenerabile, respectiv energie solara pentru consumul propriu, fara livrarea surplusului de energie in retea si reducerea impactului asupra mediului utilizând energia solară.

Durata implementării proiectului: 01.03.2021 – 30.06.2022

Cheltuieli eligibile: 698.000 EURO, din care asistenţa financiară nerambursabilă 349.000 EURO, valoarea co-finanţării nerambursabile fiind de 50%.

Localizarea proiectului:  mun. Săcele, str. Electroprecizia, nr. 3 (fosta str. Parcului nr.18) – jud. Braşov.

Informaţii detaliate legate de programul de finanţare: www.eeagrants.org, www.norwaygrants.org

Proiect finantat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin mecanismele financiare SEE si Norvegian 2014-2021

Proiect:

“Photovoltaic plant for production of electricity from renewable energy sources”

“Centrala fotovoltaică pentru producția de energie electrică din surse regenerabile”

Beneficiar: ELECTROPRECIZIA S.A.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul “Programului de Energie din România” program de finanţare pentru energie regenerabilă, eficiență energetică, securitate energetică.

 

 

Brasov, 2021

 

Electroprecizia S.A., cu sediul în mun. Săcele, str. Electroprecizia, nr. 3 (fosta str. Parcului nr.18) – jud. Braşov, înregistrată la O.R.C. de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr J8/56/1991, având CUI RO 1128645, implementează proiectului “Photovoltaic plant for production of electricity from renewable energy sources”, proiect co-finantat prin programul de finanţare “Program pentru Energie in Romania” conform Contractului/Ofertei de garantare nr. 2019/104249 , Call 3 Other RES, încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator al programului.

 

Cheltuieli eligibile: 698.000 EURO, din care asistenţa financiară nerambursabilă 349.000 EURO, valoarea co-finanţării nerambursabile fiind de 50%.

 

Localizarea proiectului:  mun. Săcele, str. Electroprecizia, nr. 3 (fosta str. Parcului nr.18) – jud. Braşov.

 

Durata implementării proiectului: 01.03.2021 – 31.12.2021

 

 

Proiectul “Photovoltaic plant for production of electricity from renewable energy sources” are ca scop implementarea unui sistem fotovoltaic pentru productia de energie electrica din surse regenerabile, respectiv energie solara pentru consumul propriu, fara livrarea surplusului de energie in retea si reducerea impactului asupra mediului utilizând energia solară.

Obiectivul proiectului este ca energia electrică care va fi produsă anual prin intermediul acestei centrale sa ajunga la 1.279,148 MWh rezultand o reducere anuală estimată a emisiilor de CO2 (în tone, echivalent CO2) de aproximativ 391.5 tone CO2.

 

Informatii suplimentare proiect:

Andra Chitu – Project manager
+40 738 672519, Andra.Chitu@electroprecizia.ro

Karoly Katona – Procurement manager

+40 740 188 533, Karoly.Katona@electroprecizia.ro

 

Informaţii detaliate legate de programul de finanţare:

www.eeagrants.org

www.norwaygrants.org