Electroprecizia face investiții de 4,5 milioane de euro în parcul său industrial

Administratorii companiei brașovene Electroprecizia Săcele au fost mandatați să negocieze contractarea unui credit de două milioane de euro pe o perioadă nedeterminată pentru finanțarea continuării investițiilor în Parcul Industrial Electroprecizia, investiții estimate la 4,5 milioane de euro. Cu acești bani ar urma să fie construite hale de depozitare, platforme de depozitare exterioară, ți să fie amenajate un spațiu de deservire și un drum de acces. Creditul ar urma să fie garantat cu un teren de 13 hectare și de construcțiile aferente.

Holdingul Electroprecizia a încheiat anul trecut cu afaceri de 139,98 milioane de lei (aproximativ 30,10 milioane de euro), în creștere cu 11,55% față de nivelul atins în 2016, de 125,48 milioane de lei. Veniturile companiei au urcat în 2017 cu 18,90%, până la 154,48 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au avansat cu 22,98%, până la 149,96 milioane de lei. În aceste condiții, compania și-a restrâns profitul net cu 44%, de la 6,39 milioane de lei la 4,44 milioane de lei.

Pentru 2018, compania își propune venituri de 173 milioane de lei și cheltuieli de 162 milioane de lei, rezultând un profit net de 8,5 milioane de lei.

Grupul de firme Electroprecizia este controlat de omul de afaceri Adrian Secelean prin intermediul firmei Intercom Sfântu Gheorghe, care deţine 49,7% din acţiunile Electroprecizia SA. Activitatea Electroprecizia a început în urmă cu 80 de ani la Braşov, într-o zonă cu o puternică tradiţie industrială. În iunie 1936, a luat naştere PREROM, societatea pe acţiuni cu capital german-cehesc-român, specializată în fabricarea de instrumente de bord pentru avioane. Cinci ani mai târziu, PREROM a achiziţionat compania germană Tartler, specializată în fabricarea de motoare electrice. Începând cu anul 1948, compania numele companiei s-a schimbat în Electroprecizia, iar după încă un an, datorită expansiunii producţiei, sediul a fost mutat în Săcele. În 1953, Electroprecizia a început fabricarea echipamentelor electrice pentru tractoare şi camioane, iar în 1968 a fost achiziţionată licenţa Serri Ducellier Jager care, alături de alte investiţii, au dezvoltat producţia de demaroare, alternatoare, tablouri de bord, distribuitoare de aprindere şi relee.

Concomitent a fost dezvoltată şi activitatea de fabricare a motoarelor electrice asincrone, exportate în SUA. În 1998 societatea a început procesul de privatizare, care s-a finalizat în 2008, când Electroprecizia a devenit o companie privată cu capital integral românesc. Au fost înfiinţate societăţi comerciale independente, în care Electroprecizia are deţineri majoritare.

Articol preluat de pe site-ul www.bizbrașov.ro